De eed uit Kingdom of Heaven geldt ook voor ons

15
sep

,,Be without fear in the face of your enemies. Be brave and upright that God may love thee. Speak the truth always, even if it leads to your death. Safeguard the helpless and do no wrong’’ Dat is de eed die Balian af moest leggen in de film Kingdom of Heaven, dat is de eed die elke christen behoort af te leggen.


Het historische epos Kingdom of Heaven is een geweldige film om te zien. Een film vol spektakel en actie. Maar voor de oplettende kijker èn luisteraar is het verhaal meer dan een mooi verhaal met in een Hollywood-jasje.


Benader je tegenstanders zonder angst.
Wees moedig en rechtvaardig zodat God je liefheeft.
Spreek altijd de waarheid, zelfs als dat tot je dood zal leiden.
Bescherm de hulpeloze en benadeel niemand.

Zo heeft de bovenstaande eed een erg belangrijke rol in het verhaal. Reden ook waarom hij twee keer voorkomt in het verhaal. Eerst op het moment dat Balian (gespeelt door Orlando Bloom) hem te horen krijgt van zijn biologische vader en later als Balian de mannen van Jeruzalem riddert.
In mijn ogen laat deze eed duidelijk zien dat het Koninkrijk van God in je hoofd en in je hart zit. Iets wat ook in de film word uitgelegd door de hospitaalridder als hij zegt: ,,Ik heb niets met religie. Onder de noemer religie heb ik mensen uit elke laag van de bevolking gruweldaden zien plegen omdat het volgens hen de wil van God was. Ik heb religie gezien in de ogen van veel te veel moordenaars.
Geloof zit ‘m in het juiste doen, en in moed om diegenen te beschermen die dat zelf niet kunnen, en in vriendelijkheid. Geloof zit in je hoofd en in je hart. In de keuzes die jij elke dag maakt; de wil om een goed mens te zijn… of niet.‘’
Dus wil jij leven als een echt christen? Leg de ridderlijke eed af en hou je er aan. Wij zijn Gods ridders! Bid daarom vol overgave en gedraag je als echt christen; dag in, dag uit.


error: Sorry, the content of this website is protected due too copyright!!