Artikelen

Door de jaren heen heeft Reinier onder diverse gepubliceerde artikelen zijn naam mogen zetten. Deze zijn onder andere verschenen in ZOOM.nl, Tagrijn en De Bunschoter. Helaas zijn niet van alle publicaties de pdf-bestanden terug te vinden, maar hieronder treft u een aantal links naar artikelen aan die Reinier nog wel in zijn archief heeft kunnen plaatsen.

2012

Tagrijn

Tijdens de archiefonderzoeken naar de visserijnummers van Bunschoten-Spakenburg kwam Reinier bij toeval een tweetal registratienummers tegen die tot op dat moment niet bekend waren. Een geweldige ontdekking die via artikel in de Tagrijn zelfs landelijke bekendheid kreeg.

2009

Nieuwsblad de Bunschoter

In de rubriek ‘Wind in het Grootzijl’ behandelde Reinier Zijl de geschiedenissen van de verschillende botternummers die ooit een plek in de haven van Spakenburg hebben gehad. In 2009 zijn er twee artikelen gepubliceerd over de B.U 113 en de B.U. 33.
Dat zelfde jaar kon hij, naar aanleiding van het artikel over de B.U. 113, ook dhr. Van Dijk interviewen. Dat artikel bleek een belangrijke toevoeging op het eerste artikel en werd eveneens paginagroot afgedrukt.

Zoom.nl

Voor een van de grootste landelijke fotografiebladen schreef Reinier ooit een gebruikersreview: “De hybride Panasonic Lumic; de ‘missing link’ van de digitale fotografie“.
Naar aanleiding van dit artikel kreeg Reinier zelfs een baan aangeboden als freelance redacteur voor dit blad.

2008

Nieuwsblad de Bunschoter

In de rubriek ‘Wind in het Grootzijl’ behandelde Reinier Zijl de geschiedenissen van verschillende visserijnummers die ooit een plek in de haven van Spakenburg hebben gehad. Het eerste artikel ging over de B.U. 101.
Tijdens Reiniers onderzoek kreeg deze botter wel een hele speciale betekenis voor hem. Reinier kwam namelijk tot de ontdekking dat deze botter jarenlang bemand werd door zijn overgrootvader, Lammert Ruizendaal, aan zijn moederskant.

error: Sorry, the content of this website is protected due too copyright!!