De zegen van God is duidelijk zichtbaar

Zoals God zorgt voor de vogels in de lucht, zo zorgt God ook voor ons. Dankzij die goddelijke zorg kan ik melden dat het inmiddels 100 procent zeker is dat het boek ‘Doof de Geest niet uit;’ gepubliceerd gaat worden. God heeft namelijk, dankzij een anonieme donateur, (wederom) Zijn zegen over het boek uitgesproken. Geprezen is Zijn naam!

Zonder naast mijn schoenen te willen gaan lopen of mezelf beter voor te doen dan ik ben, wil ik hier toch even de aandacht richten op Gods zegen over mijn werk van de afgelopen tijd. Een blog ter ere van God en niet ter promotie van mijn boek.
Dit gezegd hebbende kan ik er echter niet omheen om toch mijn (toekomstige) boek aan te halen. Zoals ik al eerder heb aangegeven en ook in ‘Doof de Geest niet uit;’ opmerk, ben ik aan dat boek begonnen omdat mij dit met nadruk op mijn hart werd gedrukt. En dat niet alleen; gaandeweg gebeurden er teveel ‘toevalligheden’ die mij aan het schrijven hielden.
Ik kan daardoor met geen mogelijkheid ontkennen dat God die periode druk met mij en mijn schrijfwerk in de weer was. En gezien de laatste gebeurtenissen durf ik met zekerheid te zeggen dat Hij nog steeds Zijn Zegen hierover uitspreekt.

In gebed

Een aantal weken geleden kreeg ik een berichtje met daarin de vraag of het mogelijk was om een deel van het manuscript te lezen. Deze vraag kwam voort uit mijn oproep om de publicatie van het boek ‘Doof de Geest niet uit;’ te steunen en deze persoon wilde ,,graag biddend en lezend onderzoeken of God wil dat’’ hij/zij mij ,,financieel mag helpen’’.
Gehoor gevend aan deze vraag heb ik de eerste drie hoofdstukken doorgestuurd. En wat er toen gebeurde? Gods zegen werd wederom zichtbaar!

Geliefde broer in Christus!


Sorry voor de late reactie, maar heb een griepje en dus beperkt in energie. Ik heb de drie hoofdstukken gelezen en ben best geschrokken van je verhaal. pfff, heftig man! Was echt meerdere malen emotioneel geraakt door je verhaal. Bijzonder hoe God je hieruit heeft gehaald, wat een Redder hebben we toch in Jezus Christus! Halleluja!
Zoals gebruikelijk leg ik alles in gebed en kijk ik hoe God gaat antwoorden. Allereerst deed Hij dat door emoties te geven tijdens het lezen van de eerste drie hoofdstukken. Gedachten van ‘dit moeten mensen’ lezen, kwamen door mijn hoofd. Al zijn er eerlijk gezegd nog wel wat passages die ik net even wat ‘liefdevoller’ / met wat meer ‘genade’ zou willen beschrijven om lezers niet ‘kwijt te raken’. Dat kan altijd later nog.
Vervolgens heb ik het in gebed gelegd om ook een concreet teken te vragen. Niet altijd komt er dan wat, maar nu was het wel heel treffend… Twee dagen na mijn gebed ben ik weer verder gegaan met lezen in het boekje van Jan Pool (autoriteit). Ben ik even aan het lezen kom ik bij pagina 110 uit waar ik letterlijk het volgende lees: ,,Doof de Heilige Geest dus niet uit door Hem te begrenzen. Jij bepaalt de ruimte die Hij krijgt. Paulus geeft daarover een duidelijke waarschuwing in 1 Tess. 5 vers 19: ‘Doof de Geest niet uit’.’’
Je kunt je voorstellen dat dit wel een hele duidelijke bevestiging is…. Jij schrijft een boekje over Doof de Geest niet uit en letterlijk lees ik dat in een boekje wat ik al aan het lezen ben; die ik enkele weken niet verder heb kunnen lezen…. Ik ben om.


Dank U Jezus voor deze duidelijke bevestiging.

Inderdaad! Dank u Christus Jezus voor deze bevestiging! Dat u mijn werk steunt en dank u voor alles wat U mij geeft. Dank U dat ik over Uw glorie mag vertellen!
Tijdens het schrijven heb ik vaak twijfels gehad… Wat moeten mensen met dit verhaal? Ben je nu niet een beetje te christelijk in je woorden? Zijn die ervaringen niet allemaal een beetje te… zweverig?
Tja, je kunt deze vragen afdoen als ‘dat is menselijk’? Ik durf verder te gaan. Dat is de duivel die mij probeerde tegen te houden.
Maar de Geest was sterker en ik ben doorgegaan. En ondanks die stemmetjes in mijn hoofd, heb ik nu wederom de bevestiging gekregen dat mijn boek werkelijkheid moet en mag worden. De persoon die ik hierboven aanhaalde heeft namelijk aangeven garant te staan voor het nog openstaande geldbedrag. Oftewel: het is 100 procent zeker dat het boek ‘Doof de Geest niet uit;’ dit jaar in de boekwinkel zal liggen.

Daarom zeg Ik (Jezus) jullie: maak je geen zorgen over jezelf en over wat je zult eten of drinken, noch over je lichaam en over wat je zult aantrekken. Is het leven niet meer dan voedsel en het lichaam niet meer dan kleding? Kijk naar de vogels in de lucht: ze zaaien niet en oogsten niet en vullen geen voorraadschuren, het is jullie Hemelse Vader die ze voedt. Zijn jullie niet meer waard dan zij?

(In het kader van ‘laat uw linkerhand niet weten wat uw rechterhand geeft’ wenst de aangehaalde donateur onbekend te blijven. Ik zal dit verzoek altijd blijven respecteren! En ik hoop dat u dus ook niet zult gaan lopen gissen. Zijn/haar naam is bekend bij God; dat is genoeg. God zal een ieder belonen naar zijn of haar daden.)

UPDATE

Inmiddels ligt het boek ‘Doof de Geest niet uit;’ winkels en wordt mijn verhaal door verschillende media opgepakt.

De zegen van God is duidelijk zichtbaar
Schuiven naar boven