Verspreid de Liefde van Jezus Christus

Zoals voor elke leerling geldt ook voor ons christenen dat wij net als Jezus kunnen worden door heel veel te oefenen. Lezen, leren, oefenen, zelfreflectie en nog eens oefenen. Het belangrijkste wat je daarbij altijd in gedachten moet houden is dat je de Liefde van Christus Jezus door mag geven aan alle mensen om je heen.

Je eerste echte blog op je website; waar schrijf je dan over? M’n hoofd zit vol met onderwerpen, maar als ik dan toch op het punt sta om die eerste te gaan schrijven schiet mijn creativiteit schijnbaar op slot. Een schrijversblok? Nu al?
Haha, dat zou wat zijn, zeg. Nee, zo erg is het gelukkig niet. Het probleem is meer dat mijn perfectionisme de overhand probeert te krijgen. Dat heb ik bijna altijd als ik aan een blog of een artikel begin. Meestal begin ik daarom met het opschrijven van losse zinnen over het gewenste onderwerp en gaandeweg vormt zich dan een (goed?) lopend verhaal.
Dit keer heb ik dat overigens niet gedaan, want toevallig is mijn manier van werken een mooie inleiding op het onderwerp van dit blog. Ik wil het namelijk hebben over hoe wij een discipel (of leerling) van Jezus kunnen zijn… over beter gezegd: kunnen worden.

What Would Jesus Do?

Dat lukt natuurlijk niet in één keer, sommigen zal het zelfs nooit lukken. Zoals voor elke leerling geldt ook voor ons christenen dat wij net als Jezus kunnen worden door heel veel te oefenen. Lezen, leren, oefenen, zelfreflectie en nog eens oefenen.
En ja, het grote probleem is dat Christus Jezus niet meer rechtstreeks met ons spreekt. Maar gelukkig heeft hij een heel dik boek achtergelaten waarin God Zijn verhaal vertelt. Een boek waaruit wij kunnen leren.
Het belangrijkste onderdeel hierbij is de liefde. Bij alles wat Jezus heeft gezegd terwijl hij hier op aarde was, en mij alles wat Hij deed, stond de liefde voorop. De liefde voor God en de liefde voor anderen. Dat zijn de twee grootste geboden!

Verspreid de Liefde

Nu begon ik dit blog met het verhaal over hoe ik een artikel schrijf. Ik begin met de basisinformatie en de rest van het artikel of blog komt er op een natuurlijke manier omheen te staan. En zo simpel is het ook met het christelijke geloof! In de basis kan zelfs een kind het begrijpen; verspreid de Liefde van Jezus, en de rest komt er vanzelf achteraan.

Ik wens jou veel liefde toe. Je bent fantastisch!

Verspreid de Liefde van Jezus Christus
Schuiven naar boven