Ik heb mijn sport gevonden!

Ik kan heel goed lullen, maar ik ben absoluut geen prater. Veel kennissen vinden mij heel sociaal, maar eigenlijk ben ik een eenling. Een teamsport is daardoor niet iets voor mij; dan voel ik me vaker ongemakkelijk dan blij. Maar wat dan?

Zoals ik vorige keer al zei is mijn conditie, voor mijn gevoel, echt achteruit gegaan. Het lijkt alsof ik amper nog kracht in mijn lichaam heb. Tijd dus om op zoek te gaan naar een sport. Maar welke sport is voor mij geschikt?

Hardlopen heb ik geprobeerd; dat is ‘m niet
Golfen? Kun je daarmee je conditie verbeteren?
Boogschieten? Mijn richtingsgevoel is behoorlijk goed.
Of toch zwemmen?

Hardlopen bleek niet mijn type sport te zijn.

Sinds ik in mijn woonplaats werk, ga ik regelmatig op een oude vintage mountainbike naar mijn werk. Waarom kijk ik dan niet of fietsen iets voor mij is? De fiets heb ik al…

Ik kan nog langer doorgaan met mijn gedachtegang, maar ik vermoed dat jullie het al weten. Ik heb de juiste sport voor mij gevonden; fietsen. Ik ben inmiddels al een paar keer erop uit geweest en het bevalt me uitstekend, De rust en de stilte om me heen vind ik heerlijk. Dit ga ik vaker doen.

MTB of wegracer?

Maar na die eerste langere tochten zijn me wel een paar dingen duidelijk geworden. Allereerst heb ik zeker een fietshelm nodig. Safety first, zoals ze zeggen. Daarnaast kan ik inmiddels met redelijke zekerheid zeggen dat mountainbiken geen tak (woordgrap) van fietsen voor mij is. Daar ben ik te bang voor.

Een nieuwe zoektocht kan dus beginnen. Een zoektocht naar een voor mij geschikte racefiets. Maar voordat ik die kies wil ik wel eerst het een en ander uitzoeken. Want ik neem aan dat niet elke racefiets voor iedereen geschikt is.

Daarnaast ben ik altijd erg merk gebonden. Dat is misschien een karaktertrek of misschien doordat ik jarenlang in de fotografiewereld heb gezeten. Daar was je immers een Canon- of een Nikon-fan. Allebei kon niet en overstappen al helemaal niet. Op zich geen probleem, maar dat vraagt wel om wat vooronderzoek. Maar daarover later meer…

Fietsen

Heb jij ervaring met wegwielrennen? Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen hiermee. En vooral: wat heb ik allemaal nodig om en starten? Laat het me ff weten!

Ik heb mijn sport gevonden!
Schuiven naar boven