Een compleet nieuwe begin

01
sep
Reinier Zijl Azn gefotografeerd met zijn grote passie: schrijven

Een genadeklap? Een wedergeboorte? Zo spectaculair zou ik het niet willen omschrijven. Maar dat er iets is veranderd in mijn leven dat is zeker. Reden genoeg om mijn oude website te wissen en een nieuwe start te maken. Deze keer niet over fotografie of één van mijn andere creatieve uitspattingen, maar over mijn geloof in God de Vader, de Heilige Geest en Jezus Christus.

Omdat ik eigenlijk al mijn hele leven achtervolgd wordt door spoken uit het verleden, heb ik al op vroege leeftijd een masker voor de buitenwereld gemaakt. En hoewel ik in het begin nog wel mezelf probeerde te zijn, werd dit masker na elke beschadiging belangrijker. Mijn lach werd mijn schuilplaats, maar diep van binnen schreeuwde ik het uit van de pijn. Geleidelijk, heel geleidelijk nam mijn masker de controle over. Zo geleidelijk dat ik op een gegeven moment zelf niet eens meer wist wie de echte Reinier was.
Achteraf ben ik eigenlijk wel trots op mezelf dat ik het nog zo lang vol heb gehouden, want zo’n masker kost bakken aan energie. Maar ongeacht hoe sterk je bent, uiteindelijk bezwijkt je altijd. Ik ook. Ik kwam in een flinke depressie terecht. Een periode waarin ik dacht alles en iedereen kwijt te zijn, inclusief God.
Maar juist op het moment dat God het verst weg leek te zijn, merkte ik maar al te goed dat Hij vlak naast me stond en mij vasthield. Sterker; Hij heeft mij in die periode bij mijn nekvel gegrepen en het pad uit het dal gewezen. Dat voelt als grote zegen… een blessing.

So give me hope in the darkness that I will see the light
‘Cause oh that gave me such a fright
But I will hold as long as you like
Just promise me we’ll be alright

Zoals gezegd ben ik onderweg om uit het dal te komen. Het is geen recht pad, maar één met heel veel krommingen. Inmiddels heb ik al heel veel stappen gezet en de volgende stap is deze website. Een website waar het geloof in God, de Vader, zijn Zoon Jezus en het werk van de Heilige Geest centraal staat. Een website ter bemoediging en ter ondersteuning, maar ook een website waar kritische vragen gesteld mogen worden.

Disqussieren
Om dit te bereiken wil ik regelmatig nieuwe en hopelijk interessante blogs posten. Van persoonlijke aard, maar ik zal zeker ook algemene christelijke onderwerpen niet schuwen. Ik hoop dat u met mij mee wilt denken over de verschillende onderwerpen en in dat geval ook wilt en durft te reageren onder de blogs.
Om dit goed overzichtelijk te houden heb ik de service Disqus geïmplementeerd met mijn website. Bijkomend voordeel van deze service is dat ik daarmee in de toekomst ook eventuele vraag-en-antwoorduurtjes kan organiseren. Met mij, maar liever natuurlijk met bekende sprekers, voorgangers, schrijvers en/of worshipleiders.
Maar dat is vooralsnog toekomstgospel. Dit wil ik eerst goed uitwerken en kijken of er voldoende animo voor is. Hierbij geldt wel dat hoe meer u reageert, hoe beter ik kan inschatten hoe Disqus werkt.

Ik hoop dat u met mij mee wilt denken over de verschillende onderwerpen

Een ander onderdeel is te vinden onder het kopje ‘Events’; de evenementenagenda. Ook daarvoor kan ik uw inbreng goed gebruiken. dus bij deze alvast de oproep: weet u een leuk evenement, een interessante sprekersavond of een mooie aanbiddingsdag? Stuur deze naar mij door via de contactpagina.

Ik denk niet dat ik op dit moment nog veel andere dingen uit moet leggen; dat de overige kopjes voor zichzelf spreken. Vanaf mijn kant spreek ik de wens uit dat u nog vaak terug zult komen op deze website. Ik hoop en bid dat ik u mag blijven bemoedigen; hetzij via deze website, hetzij persoonlijk.

GOD BLESS YOU

error: Sorry, the content of this website is protected due too copyright!!