Reinier Zijl Azn

Creatieveling, schrijver en pedaleur

Publicaties

Door de jaren heen heeft Reinier onder diverse gepubliceerde artikelen zijn naam mogen zetten. Deze zijn onder andere verschenen in ZOOM, Tagrijn en De Bunschoter. Verder zijn er ook verschillende door Reinier gemaakte foto’s gepubliceerd in o.a. de Veronicagids, Autoblog, Fiat Justitia en de Amersfoortse Courant. Helaas zijn niet van alle publicaties de pdf-bestanden terug te vinden, maar hieronder treft u een aantal links naar artikelen aan die Reinier nog wel in zijn archief heeft kunnen plaatsen.

Tagrijn

Tijdens de archiefonderzoeken naar de visserijnummers van Bunschoten-Spakenburg kwam Reinier bij toeval een tweetal registratienummers tegen die tot op dat moment niet bekend waren. Een geweldige ontdekking die via een artikel in de Tagrijn zelfs landelijke bekendheid kreeg.

Nieuwsblad de Bunschoter

In de rubriek ‘Wind in het Grootzijl’ behandelde Reinier Zijl de geschiedenissen van de verschillende botternummers die ooit een plek in de haven van Spakenburg hebben gehad. In 2009 zijn er twee artikelen gepubliceerd over de B.U 113 en de B.U. 33.
Datzelfde jaar kon hij, naar aanleiding van het artikel over de B.U. 113, ook dhr. Van Dijk interviewen. Dat artikel bleek een belangrijke toevoeging op het eerste artikel en werd eveneens paginagroot afgedrukt.

Eerder had Reinier als een artikel over de B.U. 101 gepubliceerd. Deze botter kreeg tijdens het archiefonderzoek een wel heel speciale betekenis. Reinier kwam namelijk tot de ontdekking dat deze botter jarenlang bemand werd door zijn overgrootvader, Lammert Ruizendaal, aan zijn moederskant.

Zoom.nl

Voor een van de grootste landelijke fotografiebladen schreef Reinier ooit een gebruikersreview: “De hybride Panasonic Lumic; de ‘missing link’ van de digitale fotografie“.
Naar aanleiding van dit artikel kreeg Reinier zelfs een baan aangeboden als freelance redacteur voor dit blad.

Schuiven naar boven