Een nieuw jaar, een nieuw doel

Nog twee dagen en ook 2021 is weer voorbij. Hoewel het door corona wederom een raar jaar was, heb ik toch verschillende dingen kunnen bereiken. Zo ben ik begonnen met Calisthenics en kan ik inmiddels de Frog Press, de German Hang en de Inverted Hang. De Skin the Cat is een stukje moeilijker, maar ook hiermee kom ik steeds dichter bij mijn doel.

Sterker dan ooit

Natuurlijk heb ik ook op de fiets de nodige kilometers afgelegd het afgelopen jaar. Ik heb zelfs voor het eerst in mijn leven meer dan honderd kilometer op een dag gefietst. Iets waar ik toch wel trots op ben. En dat binnen een jaar nadat ik met wielrennen ben begonnen.
Ja, na mijn geestelijke dieptepunt in 2016 en de lichamelijke ‘aftakeling’ de jaren erna, kan ik nu eerlijk zeggen dat ik mij sterker voel dan ooit. Maar nog niet sterk genoeg. Ik weet dat ik meer kan. Dus heb ik een nieuw het plan opgevat. Een nieuw doel die ik in 2023 wil gaan behalen. Ja, dat duurt nog even, maar de voorbereidingen beginnen natuurlijk al in 2022.

‘If you have the power to eat alone in a restaurant or sit alone in a cinema hall, then you can do anything in life.’

Een nieuw doel

Bovenstaande quote van Leonardo Dicaprio werd mij onder de aandacht gebracht nadat ik alleen op een terras had zitten dineren. Sommigen vonden het namelijk maar vreemd dat ik dat had gedaan. Bijzonder. Anderen vonden mij juist sterk. Persoonlijk was ik hier op dat moment niet mee bezig. Anders moest ik thuis mijn eigen maaltje bereiden… en daar ben ik nog steeds niet goed in.
Achteraf vind ik het nog steeds niet bijzonder; om eerlijk te zijn. Maar de reacties hebben mij wel aan het denken gezet. Op mezelf vertrouwen is namelijk wel altijd een dingetje geweest.
Alleen eten in een restaurant is voor mij echter nog niet genoeg; ik wil verder gaan. Kan ik ook andere dingen alleen ondernemen? Durf ik op mezelf te vertrouwen? Kan ik alleen zijn zonder in de stress te schieten? Kan ik…
Daarom heb ik besloten om in 2023 in vier dagen rondom de voormalige Zuiderzee te fietsen. Solo. Honderd kilometer per dag en volledig op God en mezelf aangewezen.

Doelen in 2022

Sommige stellen testen hun relatie door een aantal dagen samen op te trekken. Mijn vraag is of ik een aantal dagen alleen met mezelf kan (en dan vooral: durf) te zijn. Kan ik vier dagen lang, solo, rond de voormalige Zuiderzee fietsen? Niet alleen solo op m’n fiets, maar ook alleen overnachten op verschillende locaties? Mijn eigen eten regelen? Mezelf in de avonduren vermaken?
Vier dagen achter elkaar honderd kilometer fietsen zou me vandaag de dag conditioneel nog niet lukken, vermoed ik. Daarom heeft dit einddoel een aantal gevolgen voor 2022. In de eerste plaats natuurlijk omdat ik het komende jaar wil gaan gebruiken om conditioneel sterker te worden. En daar hoort natuurlijk ook krachttraining bij; alles moet immers in evenwicht zijn.
Tevens wil ik jullie via deze website en via Instagram op de hoogte houden van mijn vorderingen, dingen waar ik tegenaan loop (of fiets). Daarom heb ik de afgelopen weken gebruikt om de uitstraling aan te passen en heb ik alvast meerdere blogs toegevoegd over mijn fietsavonturen.

Voor nu wens ik jullie allemaal een fijne jaarwisseling en Gods zegen voor 2022. Tot snel!

Een nieuw jaar, een nieuw doel
Schuiven naar boven